topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøpt svinefilet

Prosciuttosvøpt svinefilet

med sopprisotto og ovnsbakt brokkolini

Sopprisotto er en smakfull og mettende rett som er enkel å tilberede. Risottoen inneholder østershatter, sjalottløk, hvitløk, Worcestersaus, ost og sitronsaft. Vi serverer vår fantastiske risotto med proscuittosvøpt indrefilet av svin, pinjekjerner og ovnsbakt brokkolini.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Soya
Gluten
Bygg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svinefilet

50 g

Prosciutto

150 g

Risottoris

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Hvitløksflørt

100 g

Østershatter

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg Kan inneholde Egg, Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

75 g

Brokkolini

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

6 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier732 kcal
Energi (kj)3062 kj
Fett26.5 g
Mettet fett22.2 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker5.4 g
Protein53.9 g
Natrium1740.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek svinekjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Rull prosciutto rundt svinekjøtt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek kjøtt med sømsiden ned først i 2 min, snu og stek videre stek videre til hver side er brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek i 10-13 min. 

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.  

Stek sopp og løk
2

I mellomtiden, finhakk sjaløttløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær sopp i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme i stekepannen brukt til kjøtt.

Stek sopp og sjalottløk i 3 min, eller til mykt og brunet. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min.

Lag risotto
3

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt, worcestersaus og kyllingbuljong. Kok opp og deretter senk varmen til middels.

La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør regelmessig. 

 

Stek brokkolini
4

Legg brokkolini [1/2 pakke, 2P] på stekebrettet brukt til svinekjøtt. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Stek i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.

Bland sammen
5

Når risottoen er klar, fjern stekepannen fra varmen og tilsett finrevet ost, sitronsaft [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Rett før servering, skjær svinekjøtt i tynne skiver.

TIPS: Tilsett litt mer vann om risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i skåler. 

Topp med svinekjøtt.

Strø over pinjekjerner og legg brokkolini på siden.