Sopprisotto er en smakfull og mettende rett som er enkel å tilberede. Risottoen inneholder østershatter, sjalottløk, hvitløk, Worcestersaus, ost og sitronsaft. Vi serverer vår fantastiske risotto med proscuittosvøpt indrefilet av svin, pinjekjerner og ovnsbakt brokkolini.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svinefilet
50 g
Prosciutto
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Hvitløksflørt
100 g
Østershatter
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg Kan inneholde Egg, Melk)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
75 g
Brokkolini
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
½ stk
Sitron
½ ss
Olivenolje (steg 2)
6 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Rull prosciutto rundt svinekjøtt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt med sømsiden ned først i 2 min, snu og stek videre stek videre til hver side er brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek i 10-13 min.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
I mellomtiden, finhakk sjaløttløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme i stekepannen brukt til kjøtt.
Stek sopp og sjalottløk i 3 min, eller til mykt og brunet. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt, worcestersaus og kyllingbuljong. Kok opp og deretter senk varmen til middels.
La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør regelmessig.
Legg brokkolini [1/2 pakke, 2P] på stekebrettet brukt til svinekjøtt. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Stek i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.
Når risottoen er klar, fjern stekepannen fra varmen og tilsett finrevet ost, sitronsaft [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Rett før servering, skjær svinekjøtt i tynne skiver.
TIPS: Tilsett litt mer vann om risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i skåler.
Topp med svinekjøtt.
Strø over pinjekjerner og legg brokkolini på siden.