Skap høytidsstemning i heimen med denne nydelige middagsretten bestående av prosciuttosvøpt ytrefilet av svin, kremet potetmos med italiensk ost, ovnsbakte rosenkål med pinjekjerner og tranebær og en utsøkt soppsaus. Kos dere!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
50 g
Prosciutto
100 g
Østershatter
4 g
Kyllingbuljong
400 g
Bakepotet
300 g
Rosenkål
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 pose
Bladpersille
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.
La hvile under lokk til servering.
Legg prosciutto flatt på et skjærebrett og rull svinekjøtt inn i skinken. Kjøttet skal være helt dekket.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.
Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile i noen minutter eller til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.
I mellomtiden, riv sopp grovt i stykker.
Finhakk persille (spar noen hele blad til pynt).
Skjær av stilk på rosenkål og fjern eventuelle gule eller ødelagte blad. Skjær rosenkål i to.
Bland rosenkål, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Overfør til den andre siden av stekebrettet med kjøtt og bak i 10-12 min, eller til møre.
Når rosenkålene har 5 min igjen, legg pinjekjerner på stekebrettet og rist ut resterende steketid.
Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] i pannen brukt til kjøtt og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp under omrøring i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett Hvitløksflørt og kyllingbuljong. Stek i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og rør godt. Senk varmen til middels og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P]. Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
Rør inn hakket persille.
Rett før servering, bland sammen rosenkål, pinjekjerner og tranebær.
Skjær svinekjøtt i serveringsstykker og anrett på tallerkener.
Topp med soppsaus og server potetmos og rosenkål på siden.
Pynt med resterende persilleblad.