I dag vil middagen stå klar på rekordtid! Kan vi friste med en koreansk BBQ-bowl? Vi serverer en smaksrik kjøttdeigblanding laget med BBQ-saus, kyllingbuljong og soyasaus på en seng av luftig jasminris. Retten friskes opp med en slaw og toppes med chiliflak for å gi det hele et ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Rødløk
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
1 g
Chiliflak
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 pose
Koriander
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk rødløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett koreansk BBQ-saus, kyllingbuljong, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 1-2 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Skrell gulrot i bånd med en potetskreller.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland skåret spisskål [1/2 pose, 2P], gulrot, chiliflak, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Fordel ris, kjøttdeig og slaw i skåler.
Server med en klatt asiatisk majones.
Dryss over peanøtter og koriander.