I dag lager vi en fantastisk rett med sprøstekt prosciutto og pastaen rigatoni, som er kjent for å være en ekte sausetyv. Den nydelige sausen blir kremet av matfløte, cherrytomater, løk, tomat, balsamico, spinat og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
8 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Prosciutto
60 g
Spinat
1 boks
Tomatpure
1 stk
Rødløk
2 dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og sett til side. Hell av resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, del cherrytomater i to.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skyll spinat.
Plukk basilikumblader.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Tilsett cherrytomater, rødløk, balsamico, sukker og en klype salt og pepper. Stek i 3-4 min, til myk og karamellisert.
Rør inn tomatpuré, Mamas Favoritt og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min.
Senk til middels varme og rør inn pasta, pastavann, matfløte, kyllingbuljong, spinat og basilikum. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til sausen har tyknet og spinaten falt sammen.
Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Anrett pasta i dype tallerkener og smuldre sprø prosciutto over.