topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni og sprø prosciutto

Rigatoni og sprø prosciutto

med balsamicostekte tomater og basilikum

I dag lager vi en fantastisk rett med sprøstekt prosciutto og pastaen rigatoni, som er kjent for å være en ekte sausetyv. Den nydelige sausen blir kremet av matfløte, cherrytomater, løk, tomat, balsamico, spinat og basilikum.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

8 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Prosciutto

60 g

Spinat

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2675 kj
Fett23 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater79.2 g
Sukker13.8 g
Protein24.1 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok rigatoni
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og sett til side. Hell av resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.

Stek prosciutto
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, del cherrytomater i to.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skyll spinat.

Plukk basilikumblader.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Tilsett cherrytomater, rødløk, balsamico, sukker og en klype salt og pepper. Stek i 3-4 min, til myk og karamellisert.

Rør inn tomatpuré, Mamas Favoritt og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min.

Lag saus
5

Senk til middels varme og rør inn pasta, pastavann, matfløte, kyllingbuljong, spinat og basilikum. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til sausen har tyknet og spinaten falt sammen.

Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og smuldre sprø prosciutto over.