Unn deg selv en deilig luksusmiddag! I dag står stekt svinefilet med prosciuttosvøpte bønner på menyen. Som tilbehør kan vi friste med en nydelig kremet trøffelmos og en smakfull sennepsbasert fløtesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
500 g
Bakepotet
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Rosmarin
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinefilet
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
8 ml
Trøffelolje
50 g
Prosciutto
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 g
Grønne bønner
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til dressing
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm store terninger. Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt og en klype salt. Mos til en glatt konsistens. Dekk til med lokk og sett til side.
Bland inn trøffelolje rett før servering.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 minutter, eller til gylne. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk rosmarin.
Bland hvitløk, rosmarin og olivenolje i en liten skål.
Krydre svinefilet med salt.
Varm opp en skvett olivenolje på høy varme i samme stekepanne.
Stek svinefilet til brunet, 1-2 min på hver side.
Legg fileten på et stekebrett med bakepapir. Drypp over rosmarinolje.
Skjær endene av grønne bønner. Del i bunter [2 per pers], og surr hver bunt i prosciutto.
Plasser bønner på samme stekebrett.
Stek svinefilet og bønner i ovnen i 10-13 min, eller til svinefilet er gjennomstekt og bønner er myke. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile.
TIPS: Svinefileten er gjennomstekt når kjøttet ikke lenger er rosa i midten.
Når det gjenstår 5 min av steketiden, varm opp stekepannen på middels varme.
Tilsett matfløte, vann, grov sennep, kyllingbuljong og en klype salt og pepper i stekepannen, og bland.
La sausen putre i 1-2 min eller til tyknet, og rør med jevne mellomrom.
Skjær svinefilet i skiver.
Anrett svinefilet, prosciuttosvøpte bønner og trøffelmos på tallerkener.
Topp med fløtesaus og ristede pinjekjerner.