Panert kylling er en elsket klassiker i amerikanske sørstater. Vi panerer kyllingen med røkt paprikapulver, og steker den til den er gyllen og sprø på utsiden, og saftig på innsiden. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede rotgrønnsaker, før vi vender inn mais og spinat for å friske opp smaken. Kyllingen og grønnsakene serveres med en mild og god hvitløksdressing, og toppes med en søt og sterk chilihonning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 g
Chiliflak
4 g
Røkt paprikapulver
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
300 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
1 boks
Mais
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Honning
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm store biter.
Fordel potet og gulrot på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.
Skyll spinat.
Bland chiliflak og honning i en liten skål, og sett til side.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
TIPS: Varm honningpakken i hendene om den har stivnet.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], røkt paprikapulver og en klype pepper i en dyp tallerken.
Hell væske av mais.
Når det gjenstår 15 min av steketiden til grønnsakene, tilsett mais på stekebrettet og stek i resterende tid.
Vend kylling i melblanding og legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 4-5 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend spinat med ovnsbakte rotgrønnsaker rett før servering.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om kyllingen sitter fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fordel grønnsaker og kylling på tallerkener.
Hell chilihonning over kylling.
Server med hvitløksdressing.