Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som består av storfekjøtt svøpt i skinke og salvie. I vår variant bruker vi svinefilet, og vi serverer kjøttet med møre, ovnsbakte grønnsaker, en frisk salat med balsamicodressing, ovnsbakt brokkolini og en kremet pasta alfredo.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Butternutgresskar
1 pose
Salvie
300 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinefilet
150 g
Brokkolini
60 g
Salatblanding
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Prosciutto
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 dl
Spart pastavann
¼ ts
Salt til pasta
2 ss
Olje til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell og halver butternutgresskat på langs, og fjern frø. Halver på langs igjen, og skjær så på tvers i 1 cm store biter.
Finhakk halvparten av salvie.
Legg butternutgresskar og hakket salvie på et stekebrett med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 18-22 min, eller til gyllen og myk.
I mellomtiden, krydre svinefilet med salt og en klype pepper. Topp med resterende salvieblad og svøp i prosciutto.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun svinefilet i stekepannen, i 2 min på hver side.
Legg kjøtt over på et nytt stekebrett med bakepapir.
Legg brokkolini på den andre delen av stekebrettet. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en stor klype salt og pepper, og bland godt.
Bak kjøtt og brokkolini i ovnen i 10-13 min, til brokkolini er myk og kjøtt er gjennomstekt.
La kjøttet hvile i aluminiumsfolie til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skyll salat.
Halver sitron.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek, og tilsett deretter matfløte, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og sitronsaft.
La småkoke i 1-2 min, til noe tyknet. Senk til lav varme og fortsett å småkoke til pastaen er ferdig.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Kok pasta i 2-3 min, elle til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
Tilsett pasta og pastavann i stekepannen med saus. Bland godt og la putre i 1 min.
Smak til med salt og pepper, og ta stekepannen av armen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, bland balsamico, olivenolje og en stor klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland salat og dressing rett før servering.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Topp brokkolini med en stor skvett sitronsaft.
Anrett kjøtt på et serveringsfat eller en stor tallerken.
Legg pasta i en skål, og topp med resterende finrevet ost og en klype pepper.
Anrett brokkolini og grønnsaker på tallerkener, og server salat i en skål.