Saltimbocca-inspirert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saltimbocca-inspirert svinefilet

Saltimbocca-inspirert svinefilet

med tagliatelle alfredo og bakte grønnsaker

Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som består av storfekjøtt svøpt i skinke og salvie. I vår variant bruker vi svinefilet, og vi serverer kjøttet med møre, ovnsbakte grønnsaker, en frisk salat med balsamicodressing, ovnsbakt brokkolini og en kremet pasta alfredo.

Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

½ stk

Butternutgresskar

1 pose

Salvie

300 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

250 g

Svinefilet

150 g

Brokkolini

60 g

Salatblanding

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Prosciutto

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til pasta

2 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1205 kcal
Energi (kj)5041 kj
Fett62.1 g
Mettet fett26.5 g
Karbohydrater103.1 g
Sukker11.3 g
Protein63.7 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og halver butternutgresskat på langs, og fjern frø. Halver på langs igjen, og skjær så på tvers i 1 cm store biter.

Finhakk halvparten av salvie.

Legg butternutgresskar og hakket salvie på et stekebrett med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 18-22 min, eller til gyllen og myk.

Stek kjøtt
2

I mellomtiden, krydre svinefilet med salt og en klype pepper. Topp med resterende salvieblad og svøp i prosciutto.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun svinefilet i stekepannen, i 2 min på hver side.

Legg kjøtt over på et nytt stekebrett med bakepapir.

Legg brokkolini på den andre delen av stekebrettet. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en stor klype salt og pepper, og bland godt.

Bak kjøtt og brokkolini i ovnen i 10-13 min, til brokkolini er myk og kjøtt er gjennomstekt.

La kjøttet hvile i aluminiumsfolie til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skyll salat.

Halver sitron.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek, og tilsett deretter matfløte, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og sitronsaft.

La småkoke i 1-2 min, til noe tyknet. Senk til lav varme og fortsett å småkoke til pastaen er ferdig.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Kok pasta
4

Kok pasta i 2-3 min, elle til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

Tilsett pasta og pastavann i stekepannen med saus. Bland godt og la putre i 1 min.

Smak til med salt og pepper, og ta stekepannen av armen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland balsamico, olivenolje og en stor klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Bland salat og dressing rett før servering.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Topp brokkolini med en stor skvett sitronsaft.

Server
6

Anrett kjøtt på et serveringsfat eller en stor tallerken.

Legg pasta i en skål, og topp med resterende finrevet ost og en klype pepper.

Anrett brokkolini og grønnsaker på tallerkener, og server salat i en skål.