topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert kylling

Sesampanert kylling

med krydret potet og granateple

Kylling og potet kan tilberedes på utallige måter. Prøv denne spennende oppskriften proppet full av ulike smaker. Vi sesampanerer kylling, før vi lar den godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi poteter krydret med våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Ginger Ninja, før vi vender de i smør og aprikoschutney. Server kyllingen på en seng av mild yoghurt, syrlig syltet rødløk og fersk spinat, og dryss over koriander og granateplefrø.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sesam
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

20 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

4 g

Mild Mahal

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

400 g

Småpoteter

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

½ stk

Granateple

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

30 g

Spinat

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier569 kcal
Energi (kj)2379 kj
Fett19.3 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater53.9 g
Sukker19.4 g
Protein43.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter i to.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, Mild Mahal, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Grovhakk koriander.

Halver rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend rødkål i laken og sett til side.

Hell lake fra rødløk over i en liten skål rett før servering.

Brun kylling
3

Legg sesamfrø på en tallerken.

Tørk kylling med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend kylling i sesamfrø.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling
4

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
5

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Bland yoghurt og lake fra rødløk i en liten skål.

Bland ferdigstekte poteter med smør [1 ss | 2 ss] og aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] på stekebrettet.

Skjær kylling i tynne skiver på et eget stekebrett.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Server
6

Smør et tynt lag med yoghurt i bunnen av dype tallerkener.

Topp med spinat og ovnsbakt potet.

Strø over granateplefrø, syltet rødløk og koriander.

Topp med kylling.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image