Kylling og potet kan tilberedes på utallige måter. Prøv denne spennende oppskriften proppet full av ulike smaker. Vi sesampanerer kylling, før vi lar den godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi poteter krydret med våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Ginger Ninja, før vi vender de i smør og aprikoschutney. Server kyllingen på en seng av mild yoghurt, syrlig syltet rødløk og fersk spinat, og dryss over koriander og granateplefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
20 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
4 g
Mild Mahal
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
400 g
Småpoteter
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
½ stk
Granateple
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
30 g
Spinat
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter i to.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, Mild Mahal, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skyll spinat.
Grovhakk koriander.
Halver rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend rødkål i laken og sett til side.
Hell lake fra rødløk over i en liten skål rett før servering.
Legg sesamfrø på en tallerken.
Tørk kylling med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend kylling i sesamfrø.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Bland yoghurt og lake fra rødløk i en liten skål.
Bland ferdigstekte poteter med smør [1 ss | 2 ss] og aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] på stekebrettet.
Skjær kylling i tynne skiver på et eget stekebrett.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Smør et tynt lag med yoghurt i bunnen av dype tallerkener.
Topp med spinat og ovnsbakt potet.
Strø over granateplefrø, syltet rødløk og koriander.
Topp med kylling.