Soya- og ingefærglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soya- og ingefærglasert svinekjøtt

Soya- og ingefærglasert svinekjøtt

med søtpotetmos og ovnsbakte gulrøtter

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli marinert med soya og ingefær! Vi skal også ovnsbake gulrøtter som blandes til en fargerik og flott mos, som passer perfekt med spinat og lilla gulrøtter.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

300 g

Svin ytrefilet

450 g

Søtpotet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Hvetemel (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Melk (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier446 kcal
Energi (kj)1867 kj
Fett6 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater48.8 g
Sukker11.2 g
Protein46.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak gulrøtter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær gulrøtter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 12-13 min.

Kok søtpotet
2

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm terninger. Tilsett i kjelen med kokende vann, og kok i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min per side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken, dekket med folie. Visp vann* [1 dl | 2 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.

Lag soya- og ingefærglasur
4

Varm opp samme stekepanne som du brukte til å steke kjøtt til middels høy varme (uten å vaske den først). Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P] og melblanding. Kok under omrøring i 2-3 min. Tilsett evt. overskytende kjøttsaft fra tallerkenen med svinekjøtt. TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk.

Lag søtpotetmos
5

Hell vannet av kjelen med søtpoteter når de er ferdig kokt. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og finrevet ost og krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Tilsett evt. en klatt smør* om du ønsker. Mos med en potetmoser eller gaffel. Bland spinat og ovnsbakt gulrot like før servering. Skjær svinekjøtt i skiver.

Server
6

Anrett potetmos, svinekjøtt og gulrøtter og spinat på tallerkener. Drypp soya- og ingefærglasur over kjøttet.