Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli marinert med soya og ingefær! Vi skal også ovnsbake gulrøtter som blandes til en fargerik og flott mos, som passer perfekt med spinat og lilla gulrøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Gulrot, lilla
300 g
Svin ytrefilet
450 g
Søtpotet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ss
Hvetemel
1 dl
Vann
½ ts
Salt
2 ss
Melk
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær gulrøtter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 12-13 min.
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm terninger. Tilsett i kjelen med kokende vann, og kok i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min per side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken, dekket med folie. Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [½ ss | 1 ss] i en liten skål.
Varm opp stekepannen du brukte til å steke kjøtt til middels høy varme (uten å vaske den først). Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P] og melblanding. Kok under omrøring i 2-3 min. Tilsett evt. overskytende kjøttsaft fra tallerkenen med svinekjøtt. TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk.
Hell vannet av kjelen med søtpoteter når de er ferdig kokt, og tilsett melk [2 ss | 6 ss] og finrevet ost og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Du kan også tilsette en klatt smør om ønskelig. Mos med en potetmoser eller gaffel. Bland spinat og ovnsbakt gulrot like før servering. Skjær svinekjøtt i skiver.
Anrett potetmos, svinekjøtt og gulrøtter og spinat på tallerkener. Drypp soya- og ingefærglasur over kjøttet.