Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Gulrot, lilla
450 g
Søtpotet
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Kjørvel
etter behov
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en kjele. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre ytrefilet med en klype salt* og stek i pannen inntil brunet, 1-2 min på hver side.
Plasser ytrefilet på en side av et stekebrett med bakepapir og plasser gulrot på motsatt side. Drypp gulrot med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland sammen. Stek kjøtt og gulrot i 12-13 min. Overfør kjøtt til et skjærebrett og dekk til med sølvpapir. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm terninger. Tilsett i kjelen med kokende vann, og kok i 10-12 min, eller til de lett kan deles med en kniv.
Pisk vann* [1 dl | 2 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] sammen i en liten bolle. Varm opp samme stekepanne som du brukte til å steke kjøtt til middels høy varme (uten å vaske den først). Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ stk, 2P] og melblanding. Kok under omrøring i 2-3 min. TIPS: Tilsett mer vann* hvis sausen blir for tykk. Tilsett overskytende kjøttsaft fra ytrefilet.
Hell vann fra kjelen med søtpoteter når de er ferdig kokt, tilsett creme fraiche [3 ss | 6 ss] og krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan også tilsette en klatt smør*. Tilsett spinat og ovnsbakt gulrot i mosen like før servering. Skjær ytrefilet i tynne skiver.
Anrett potetmos og ytrefilet på tallerkener. Drypp med soya-ingefær glaze over kjøtt. Pynt kjøtt med kjørvel.