Spansk kylling og romescosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk kylling og romescosaus

Spansk kylling og romescosaus

med urtepoteter og tomatsalat

Romescosaus er en tomatbasert saus fra Spania som opprinnelig ble servert med fisk, men som likevel passer godt til alle typer kjøtt. Vi lager vår versjon med calabresepesto, ristede valnøtter og røkt paprikapulver. Sausen toppes med smørstekt kylling som vi aromatiserer med hvitløk. Som tilbehør ovnsbaker vi persillepoteter og blander sammen en forfriskende tomatsalat med spinat og sitronsaft.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

½ stk

Hvitløk

2 g

Røkt paprikapulver

½ g

Oregano, tørket

2 stk

Tomat

1 stk

Sitron

60 g

Calabresepesto

1 pose

Bladpersille

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2590 kj
Fett25 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater57.9 g
Sukker10.4 g
Protein44.2 g
Natrium1840.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen og sprø.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt  

Lag saus
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Deretter finhakk.

Bland calabresepesto, salt, vann, valnøtter og røkt paprikapulver i en mellomstor skål.

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Forbered kylling
3

Skjær tomat i båter.

Halver sitron.

Skyll spinat.

Legg en hånd på toppen av kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv på et eget skjærebrett. Krydre med salt og Hello Sunrise.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Tilsett smør og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende og kylling er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland tomat, sitronsaft, spinat og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Bland persille med ferdigstekte poteter rett før servering.

Server
6

Anrett potet, salat og saus på tallerkener.

Topp saus med kylling og sky fra pannen.