Romescosaus er en tomatbasert saus fra Spania som opprinnelig ble servert med fisk, men som likevel passer godt til alle typer kjøtt. Vi lager vår versjon med calabresepesto, ristede valnøtter og røkt paprikapulver. Sausen toppes med smørstekt kylling som vi aromatiserer med hvitløk. Som tilbehør ovnsbaker vi persillepoteter og blander sammen en forfriskende tomatsalat med spinat og sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
½ stk
Hvitløk
2 g
Røkt paprikapulver
½ g
Oregano, tørket
2 stk
Tomat
1 stk
Sitron
60 g
Calabresepesto
1 pose
Bladpersille
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
30 g
Spinat
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen og sprø.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Deretter finhakk.
Bland calabresepesto, salt, vann, valnøtter og røkt paprikapulver i en mellomstor skål.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær tomat i båter.
Halver sitron.
Skyll spinat.
Legg en hånd på toppen av kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv på et eget skjærebrett. Krydre med salt og Hello Sunrise.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Tilsett smør og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende og kylling er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland tomat, sitronsaft, spinat og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Bland persille med ferdigstekte poteter rett før servering.
Anrett potet, salat og saus på tallerkener.
Topp saus med kylling og sky fra pannen.