Utforsk midtøstens smaker med vår sprøstekte za'atar-kylling. Vi serverer retten med en frisk salat av rotgrønnsaker og kål, og med en nydelig, nøtteaktig tahinisaus på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
2 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
4 g
Spisskummin, støtt
150 g
Kålblanding
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
2 dl
Vann (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og pastinakk i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 stk, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], spisskummin og pepper.
Bak i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], hvitløk, tahini og vann [2 ss | 4 ss] i en litenskål.
Skjær kyllingbryst i 3 deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Tilsett panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og za'atar i en annen dyp tallerken.
Dypp kylling i egg, deretter i melblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen; dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Vend inn kålblanding.
Ta grønnsakene ut av ovnen og la dem avkjøles et par min. Bland sammen med kålsalaten.
TIPS: Dryss litt olivenolje over salaten om ønskelig.
Fordel grønnsaksblanding og kylling på tallerkener.
Anrett med dippsaus i en skål på siden.