Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag lager vi en fantastisk rett med sprøstekt prosciutto og pastaen rigatoni, som er kjent for å være en ekte sausetyv. Den nydelige sausen inneholder kremet ricotta, cherrytomater, løk, tomat, balsamico, spinat og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
50 g
Prosciutto
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløk
1 pose
Basilikum
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
½ boks
Tomatpure
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
8 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 2-3 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Del cherrytomater i to.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Plukk basilikumblader.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp stekepannen på høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Tilsett cherrytomater, rødløk, balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Stek i 3-4 min, til myk og karamellisert.
Rør inn tomatpuré [1/2 boks, 2P], Mamas Favoritt og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min.
Senk til middels varme og rør inn pasta, pastavann, ricotta, kyllingbuljong, spinat og halvparten av basilikum. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til sausen har tyknet og spinaten falt sammen. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett pasta i dype tallerkener og smuldre sprø prosciutto over.
Pynt med resterende basilikum.