Sprøstekt prosciutto- og ricottapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt prosciutto- og ricottapasta

Sprøstekt prosciutto- og ricottapasta

med balsamicostekte tomater og fersk basilikum

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag lager vi en fantastisk rett med sprøstekt prosciutto og pastaen rigatoni, som er kjent for å være en ekte sausetyv. Den nydelige sausen inneholder kremet ricotta, cherrytomater, løk, tomat, balsamico, spinat og basilikum.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

50 g

Prosciutto

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

½ boks

Tomatpure

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

8 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier582 kcal
Energi (kj)2434 kj
Fett16.5 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater77.3 g
Sukker13.6 g
Protein26.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok rigatoni
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.

Stek prosciutto
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 2-3 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered råvarer
3

Del cherrytomater i to.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. 

Plukk basilikumblader.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen på høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Tilsett cherrytomater, rødløk, balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Stek i 3-4 min, til myk og karamellisert. 

Rør inn tomatpuré [1/2 boks, 2P], Mamas Favoritt og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min.

Lag saus
5

Senk til middels varme og rør inn pasta, pastavann, ricotta, kyllingbuljong, spinat og halvparten av basilikum. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til sausen har tyknet og spinaten falt sammen. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og smuldre sprø prosciutto over.

Pynt med resterende basilikum.