Squash- og ostegratinert kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Squash- og ostegratinert kyllingbryst

Squash- og ostegratinert kyllingbryst

med ovnsbakte rotgrønnsaker og aioli

Så mye godt kan lages med kylling, og i denne retten skal kyllingbrystene fylles med herlig krydret squashfyll og et dryss av italiensk ost. Deretter skal kyllingen gratineres og godgjøres i ovnen. Som tilbehør serveres ovnsbakte rotgrønnsaker med aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

2 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Squash

4 g

Hvitløksflørt

½ g

Chiliflak

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier498 kcal
Energi (kj)2083 kj
Fett17.8 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater40.8 g
Sukker23.1 g
Protein42.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (uskrelte) i 2 cm biter.

Ovnsbak grønnsaker
2

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Stek squash
3

I mellomtiden, riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash, Hvitløksflørt og chiliflak [1/2 pose, 2P] i 2-3 min, eller til væsken har absorbert.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili. 

Forbered kylling
4

På et separat skjærebrett, legg en flat hånd på hvert kyllingbryst og skjær med en skarp kniv horisontalt litt over halvveis gjennom kyllingen, uten å skjære helt gjennom. Krydre med en klype salt.

Ovnsbak fylt kylling
5

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Åpne kylling opp som en bok og fyll med squash. Dryss over finrevet ost.

Bak i ovnen i 13-14 min, eller til gjennomstekt.

Skyll spinat.

Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland inn spinat på stekebrettet.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Server
6

Anrett grønnsaker og kylling på tallerkener.

Server med litt aioli.