topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh og persilledressing

Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende og syrlig dressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

½ stk

Sitron

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier785 kcal
Energi (kj)3286 kj
Fett40.7 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater58.6 g
Sukker11 g
Protein39.6 g
Natrium544.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland kjøttdeig
1

Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Bruk fuktige hender og form kjøttdeigen til 8 cm köfter (3 per pers). 

Stek köfter
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Snu underveis. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Mens köfter steker, press eller finhakk hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Kok couscous
4

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss], og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert. 

Rør opp med en gaffel.

Bland persilledressing
5

Imens couscous koker, grovhakk tomat og agurk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk persille.

Bland tomat og agurk i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bland rømme med en skvett sitronsaft og persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett tabbouleh og köfter på tallerkener. 

Server persilledressing og resterende sitronbåter på siden og press en skvett sitronsaft over.