topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kylling

Stekt kylling

med persille- og mandelris og agurksalat

Stekt kylling med persille- og mandelris og agurksalat

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Nøtter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

1 pose

Kruspersille

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding

50 g

Kremet pestodressing

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2727 kj
Fett21.1 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater67.3 g
Sukker5.9 g
Protein44.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek kylling
2

Krydre kylling med Jorda Rundt og en klype salt* på begge sider. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til én side av stekebrettet med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Rist hasselnøtter
3

Grovhakk mandler og persille. Skjær agurk i 1/2 cm tykke staver. Når det er 6-7 min igjen av tiden til kyllingen i ovnen, plasser mandler på den andre siden av stekebrettet med kylling og rist i ovnen resten av steketiden.

Lag salat
4

Bland kålblanding, agurk og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. Bland kremet pestodressing og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål til den får en dryppende konsistens.

Tilsett mandler og persille
5

Bland persille og mandler (spar litt til pynt) med ris. Skjær ferdigstekt kylling i skiver.

Server
6

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener. Drypp kremet pestodressing over kyllingen. Pynt med resterende mandler.