Stekt kylling med persille- og mandelris og agurksalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
1 pose
Kruspersille
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding
50 g
Kremet pestodressing
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Krydre kylling med Jorda Rundt og en klype salt* på begge sider. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til én side av stekebrettet med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk mandler og persille. Skjær agurk i 1/2 cm tykke staver. Når det er 6-7 min igjen av tiden til kyllingen i ovnen, plasser mandler på den andre siden av stekebrettet med kylling og rist i ovnen resten av steketiden.
Bland kålblanding, agurk og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. Bland kremet pestodressing og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål til den får en dryppende konsistens.
Bland persille og mandler (spar litt til pynt) med ris. Skjær ferdigstekt kylling i skiver.
Anrett kylling, ris og salat på tallerkener. Drypp kremet pestodressing over kyllingen. Pynt med resterende mandler.