Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
450 g
Søtpotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter. Skjær rødløk i båter.
Fordel rødløk, rødbete og gulrot på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*, og bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til møre. TIPS: Rødbeter er gjennomstekt når de enkelt kan deles med en gaffel.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk persille. Riv sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Riv agurk og press så mye vann ut som mulig. Legg hånden flatt på hvert kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter. Bland middelhavsdrøm og en skvett olivenolje* i en skål. Vend kylling i marinaden. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en stor stekepanne ved middels høy varme med en skvett olivenolje*. Stek kyllingen i 3-5 min, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland yoghurt, hvitløk, halvparten av persillen, agurk, sitronskall og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt* og pepper*.
Fordel ovnsbakte grønnsaker, søtpotetbåter og kylling på tallerkener. Drypp over rømme og strø over resterende persille.