topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med ovnsbakte grønnsaker & tzatziki

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

450 g

Søtpotet

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

1 stk

Rødløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier452 kcal
Energi (kj)1893 kj
Fett6.1 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater50.48 g
Sukker15.6 g
Protein42.45 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter. Skjær rødløk i båter.

Bak grønnsaker
2

Fordel rødløk, rødbete og gulrot på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*, og bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til møre. TIPS: Rødbeter er gjennomstekt når de enkelt kan deles med en gaffel.

Forbered kylling
3

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk persille. Riv sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Riv agurk og press så mye vann ut som mulig. Legg hånden flatt på hvert kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter. Bland middelhavsdrøm og en skvett olivenolje* i en skål. Vend kylling i marinaden. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet. 

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en stor stekepanne ved middels høy varme med en skvett olivenolje*. Stek kyllingen i 3-5 min, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
5

Bland yoghurt, hvitløk, halvparten av persillen, agurk, sitronskall og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker, søtpotetbåter og kylling på tallerkener. Drypp over rømme og strø over resterende persille.