I dag byr vi på en lekker oppskrift på ovnsbakte rotfrukter og stekt kyllingfilet som gir en herlig smaksopplevelse. Mens søtpotet, gulrot og rødbete passer seg selv i ovnen, lager vi en tzatziki med fersk persille. Drypp over en skvett sitronsaft og sett tennene i denne smakfulle retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
450 g
Søtpotet
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.
Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter.
Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter.
Skjær løk i båter.
Fordel løk, rødbete og gulrot på den ene siden et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper og bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.
TIPS: Rødbeter er gjennomstekt når de enkelt kan deles med en gaffel.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persille.
Riv agurk grovt. Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet.
Legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter, på et eget skjærebrett.
Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett olivenolje i en skål. Vend kylling i marinaden.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-5 min på hver side, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland yoghurt, hvitløk, persille og agurk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, søtpotet og kylling på tallerkener.
Drypp tzatziki over.