I dag byr vi på en lekker oppskrift på ovnsbakte rotfrukter og stekt kyllingfilet som gir en herlig smaksopplevelse. Mens søtpotet, gulrot og rødbete passer seg selv i ovnen, lager vi en tzatziki med fersk persille. Drypp over en skvett sitronsaft og sett tennene i denne smakfulle retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
450 g
Søtpotet
1 stk
Hvitløk
2 stk
Rødbete
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær rødbete og gulrot (uskrelt) i 3 cm store biter.
Skjær søtpotet (uskrelt) og løk i 2 cm tynne båter.
Fordel løk, rødbete og gulrot på den ene siden av et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper og bland godt.
Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persille.
Riv agurk grovt. Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet.
Legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter, på et eget skjærebrett.
Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett olivenolje i en skål. Vend kylling i marinaden.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-5 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden bland yoghurt, hvitløk, persille og agurk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, søtpotet og kylling på tallerkener.
Drypp tzatziki over.