Dagens middag gir følelsen av å være på ferie i syd-østlige trakter. Vi skal lage hjemmelagede koftaer, ofte karakterisert som tyrkiske kjøttboller. Våre koftaer skal vi fylle med kjøtt, spinat, hvitløk, gresk salatost og en stor klype pepper. Vi øker feriefølelsen ved å legge til oreganokrydrede ovnsbakte potetbåter, en rund og god tzatziki og en frisk gresk tomatsalat med oliven og salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)
40 g
Kalamataoliven
250 g
Cherrytomater
1 g
Oregano, tørket
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skyll spinat og grovhakk halvparten.
Finhakk eller press hvitløk.
Smuldre salatost.
Bland kjøttdeig, brødrasp, grovhakket spinat, halvparten av hvitløk, halvparten av salatost, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til 8 cm lange koftaer (3 per person). Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme.
Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu av og til. Senk varmen til middels og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Koftaene er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.
Imens koftaene steker, riv agurk.
Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og klem ut væske.
Bland agurk, yoghurt, resterende hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Sett til side.
Del cherrytomater i to.
Grovhakk oliven.
Bland resterende spinat, tomater, oliven, resterende salatost, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.
Anrett poteter, koftaer og salat på tallerkener.
Server tzatziki i små skåler og plasser i midten av tallerkenene.