Unn deg selv en deilig luksusmiddag! I dag står stekt svinefilet med prosciuttosvøpte bønner på menyen. Som tilbehør kan vi friste med en nydelig kremet trøffelmos og en smakfull sennepsbasert fløtesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rosmarin
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
8 ml
Trøffelolje
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
400 g
Bakepotet
150 g
Grønne bønner
50 g
Prosciutto
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
300 g
Svinefilet
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm store terninger. Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Mos til en glatt konsistens. Dekk til med lokk og sett til side.
Bland inn trøffelolje rett før servering.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 minutter, eller til gylne. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk rosmarin [1/2 pakke, 2P].
Bland hvitløk, rosmarin og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Krydre svinefilet med salt.
Varm opp en skvett olivenolje på høy varme i samme stekepanne.
Stek svinefilet til brunet, 1-2 min på hver side.
Legg fileten på et stekebrett med bakepapir. Drypp over rosmarinolje.
Skjær endene av grønne bønner. Del i bunter [2 per pers], og surr hver bunt i prosciutto.
Plasser bønner på samme stekebrett.
Stek svinefilet og bønner i ovnen i 10-13 min, eller til svinefilet er gjennomstekt og bønner er myke. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile.
TIPS: Svinefileten er gjennomstekt når kjøttet ikke lenger er rosa i midten.
Når det gjenstår 5 min av steketiden, varm opp stekepannen på middels varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], grov sennep, kyllingbuljong og en klype salt og pepper i stekepannen, og bland.
La sausen putre i 1-2 min eller til tyknet, og rør med jevne mellomrom.
Skjær svinefilet i skiver.
Anrett svinefilet, prosciuttosvøpte bønner og trøffelmos på tallerkener.
Topp med fløtesaus og ristede pinjekjerner.