Svinekjøtt, gressløksaus, poteter og grønnsaker i en herlig symfoni. Vi koker gulrot og potet og moser det til en myk gulrotmos. Vi skjærer svinekjøttet i medaljonger og steker dem til perfeksjon. Dagens saus inneholder gressløk og creme fraiche, og vi topper alt med stekt sopp og sjalottløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sjalottløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinefilet
1 pose
Gressløk
100 g
Sjampinjong
1 stk
Gulrot
500 g
Bakepotet
3 ss
Melk til mos
1 ss
Smør til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til sopp
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm biter.
Kok potet og gulrot i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, smør, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
Skjær hver sopp i fire deler.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Finhakk gressløk.
På et eget skjærebrett, skjær svinekjøtt til medaljonger (3 per person). Krydre med en klype salt og pepper.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og sjalottløk i 3-4 min, eller til soppen er brunet og sjalottløken karamellisert.
Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken.
Senk til middels varme og tilsett vann, kyllingbuljong, salt og en stor klype pepper. Bland godt og la putre i 1 min.
Overfør svinekjøtt tilbake til pannen, og tilsett creme fraiche og gressløk (spar litt til pynt). Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen en gjennomvarm.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Anrett potetmos på tallerkener.
Legg på svinekjøtt med saus. Legg sopp og sjalottløk over kjøttet.
Pynt med resterende gressløk.