Enkel og smakfull rett med svinekjøtt, knollsellerimos med poteter og hvitløk, sautert eple og rødløk med kål og hvitløk, og en lekker sennepssaus som binder alt sammen. En rask og god middag til både hverdag og kos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
500 g
Bakepotet
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Rødløk
2 stk
Eple
50 g
Grønnkål
2 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
6 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell potet og knollselleri og skjær i 2 cm biter. Skrell 1 hvitløksfedd. Kok potet, selleri og hvitløksfedd i 11-13 min, eller til mørt. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en stor klatt smør om ønskelig. Dekk til med lokk.
Skjær rødløk i tynne skiver. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i 1 cm båter. Finhakk eller press resterende hvitløk.
Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per pers) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og eple i 3-4 min. Rør inn grønnkål og hvitløk. Stek i 30 sek., eller til kålen faller sammen. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett vann [½ dl | 1 dl], sukker [¼ ts | ½ ts], kyllingbuljong og grov sennep [½ pakke, 2P] i stekepannen. Skrap opp det som har karamellisert seg i bunnen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner. Bland svinekjøtt i sausen og varm opp i 1-2 min.
Anrett knollsellerimos på tallerkener. Topp med svinekjøtt og sautert eple med kål og løk. Hell over saus fra pannen.