Stekt ytrefilet av svin i sjalottløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ytrefilet av svin i sjalottløksaus

Stekt ytrefilet av svin i sjalottløksaus

med pastinakkmos og reddiksalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Svineytrefilet er et mørt og saftig kjøttstykke som aldri slår feil. Vi steker den gyllenbrun med vår egen krydderblanding, Hvitløksflørt, og serverer den med en fyldig smørsaus smaksatt av hvitløk og sjalottløk. Samtidig lager vi en kremet mos av pastinakk og potet som tilbehør, og serverer det hele med en frisk og grønn salat med reddiker og ruccola.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Hvetefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

75 g

Reddiker

40 g

Ruccola

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2706 kj
Fett29.1 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker10.5 g
Protein44.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered rotgrønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.

Lag mos
2

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Mos rotgrønnsaker med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør om ønskelig.

Bland salat
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Skjær sjalottløk og reddiker i tynne skiver.

Skyll ruccola.

Bland ruccola, reddiker, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Skjær svinefilet i skriver (1 per person) på eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Tilsett svinefilet og krydre med Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 1-2 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken og dekk til.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.

Lag saus
5

Varm opp smør [2 ss | 4 ss] i samme stekepanne på middels varme.

Stek sjalottløk og hvitløk i 1-2 min, til myknet.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], kyllingbuljong, eventuell kjøttkraft og en klype pepper. La putre i 1-2 min, til tyknet.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

TIPS: Kjøttsaft i sausen gir ekstra smak.

Server
6

Anrett svinefilet, pastinakkmos og reddiksalat på tallerkener.

Topp svinefilet med saus.