Dette er retten som ikke skuffer smaksløkene. Vi byr på pannestekte svinemedaljonger i BBQ-saus, som vi serverer med hvitløksbakte rotfrukter og sprø grønnkål med gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
600 g
Rotfruktsblanding
½ stk
Løk
50 g
Grønnkål
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
4 g
Hvitløksflørt
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rotfruktsblanding (uskrelt) i 2 cm biter.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Fjern stilken og grovhakk grønnkål.
Når grønnsakene i ovnen har 10 min igjen, legg grønnkål og gresskarkjerner på stekebrettet og bland sammen. Bak videre i 8-10 min, eller til mørt.
Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per person), på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre svinekjøtt med en klype salt og pepper, og stek i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.
Varm opp stekepannen, med kraft fra kjøttet, på middels høy varme.
Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.
Bland svinekjøtt og eventuell kraft med sausen i stekepannen, og vend kjøttet i sausen. Fjern pannen fra varmen.
Anrett grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener.
Hell BBQ-saus over svinekjøttet.