Dagens middag er en skikkelig hverdagsluksus-rett! Vi bruner svinefilet krydret med vårt helt spesielle jorda rundt-krydder først på pannen, og så lar vi den godgjøre seg i ovnen. I mellomtiden setter vi sammen en utsøkt soppsaus med fløte. Som tilbehør skal vi lage en kremet potet- og gulrotmos samt en frisk eplesalat som bidrar til å balansere rettens smaker på en perfekt måte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinefilet
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Gulrot
500 g
Bakepotet
1 stk
Eple
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter og gulrot i 2 cm biter.
Kok i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre kjøtt med en klype salt og gni inn Jorda Rundt. Stek kjøtt i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Varm opp stekepannen brukt til kjøtt (ikke vask) på middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje om nødvendig,
Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brune.
Krydre med en klype salt.
I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll spinat.
Bland spinat, eple og en klype salt i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte, soyasaus, salt og en stor klype pepper.
La putre til servering, ca. 1-2 min.
Skjær kjøtt i 2 cm skiver.
Anrett kjøtt, potetmos og eplesalat på tallerkener.
Hell saus over kjøttet.