Svinefilet og sjampinjongsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinefilet og sjampinjongsaus

Svinefilet og sjampinjongsaus

med gulrotmos og eplesalat

Dagens middag er en skikkelig hverdagsluksus-rett! Vi bruner svinefilet krydret med vårt helt spesielle jorda rundt-krydder først på pannen, og så lar vi den godgjøre seg i ovnen. I mellomtiden setter vi sammen en utsøkt soppsaus med fløte. Som tilbehør skal vi lage en kremet potet- og gulrotmos samt en frisk eplesalat som bidrar til å balansere rettens smaker på en perfekt måte.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinefilet

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Gulrot

500 g

Bakepotet

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2558 kj
Fett23 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater62.1 g
Sukker17.9 g
Protein40.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter og gulrot i 2 cm biter.

Kok i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek kjøtt
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre kjøtt med en klype salt og gni inn Jorda Rundt. Stek kjøtt i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Stek sopp
3

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Varm opp stekepannen brukt til kjøtt (ikke vask) på middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje om nødvendig,

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brune.

Krydre med en klype salt.

Lag salat
4

I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skyll spinat.

Bland spinat, eple og en klype salt i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte, soyasaus, salt og en stor klype pepper.

La putre til servering, ca. 1-2 min.

Server
6

Skjær kjøtt i 2 cm skiver.

Anrett kjøtt, potetmos og eplesalat på tallerkener.

Hell saus over kjøttet.