I dag lager vi svinekjøtt med poteter, saus og salat! Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak når det stekes i strimler med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Søtt og syrlig tilbehør er en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en kremet fløtesaus med basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og la hvile under lokk.
Finhakk basilikum. Press eller finhakk hvitløk. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Skjær svinekjøtt i strimler (5 per person) på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland svinestrimler, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Når stekepannen er varm, stek svinestrimler i 3-4 min. Overfør til en tallerken.
Skjær eple i tynne skiver. Bland olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salatblanding og eple, og bland godt.
Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.
Anrett poteter, svinestrimler og eplesalat på tallerkener. Øs fløtesaus over. Pynt eplesalaten med valnøtter. Strø over resterende basilikum.