Lyst på noe enkelt og kjempegodt til middag? I dag skal vi lage svinekjøtt, kokte poteter og hvitløksstekt brokkoli i en spennende sennepssaus. En kjapp og enkel middag som gjør hverdagen til en fest.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
250 g
Brokkoli
1 stk
Squash
1 stk
Hvitløk
300 g
Svinefilet
4 g
Hvitløksflørt
6 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær potet i 3 cm biter.
Kok poteter i 12-15 min, til du enkelt kan stikke de med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper, og la potetene hvile i kjelen under lokk.
Mens potetene koker, skjær brokkoli og stilk i 2 cm biter.
Skjær squash i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær svinekjøtt i biter (3 per pers.) på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli, squash og Hvitløksflørt i 2-3 min, til møre.
Tilsett hvitløk og stek i 30 sek. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek svinekjøtt krydret med en klype salt og pepper i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.
Når kjøttet er ferdig, rør inn matfløte [½ pakke, 2P], grov sennep [½ pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper. Kok i 1-2 min, til sennepen er oppløst.
TIPS: Dropp sennep om barna ikke liker det.
Anrett poteter, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener.
Hell kremet sennepsaus over kjøttet.