Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitrongress
150 g
Jasminris
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
2 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
200 ml
Kokosmelk
4 g
Kyllingbuljong
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 5)
Bank sitrongress [½ stk, 2P] forsiktig med en tresleiv og del på langs. Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, sitrongress og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, inntil risen er myk og vannet absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Finhakk koriander. Skjær sitron i båter.
Skjær kjøtt i 1 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek inntil gyllen og gjennomstekt, 2-3 min. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann*. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, eller inntil velduftende.
Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la simre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett kjøtt og rør godt rundt.
Fjern sitrongress fra ris. Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt- og kokoswok. Pynt med koriander og press resterende lime over.