topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt- og kokoswok

Svinekjøtt- og kokoswok

med sitrongressris og thaibasilikum

Tags:
Rask

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

2 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

200 ml

Kokosmelk

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3009 kj
Fett22.13 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater76.71 g
Sukker13.3 g
Protein48.81 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] forsiktig med en tresleiv og del på langs. Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, sitrongress og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, inntil risen er myk og vannet absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Finhakk koriander. Skjær sitron i båter. 


Stek kjøtt
3

Skjær kjøtt i 1 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek inntil gyllen og gjennomstekt, 2-3 min. Overfør til en skål. 


Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann*. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, eller inntil velduftende. 


Lag wok
5

Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la simre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett kjøtt og rør godt rundt. 


Servér
6

Fjern sitrongress fra ris. Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt- og kokoswok. Pynt med koriander og press resterende lime over.