Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
200 g
Sjampinjong
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 boks
Tomatpure
4 g
Kyllingbuljong
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 g
Chiliflak
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Press eller finhakk hvitløk. Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk løk. Grovhakk basilikum.
Tilsett orzo i kjelen med kokende vann* og la koke i 7-8 min, eller inntil ‘al dente’. Ta vare på litt av pastavannet* [3 dl | 6 dl], hell resten fra og tilsett en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente* betyr at orzoen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 3-4 min, eller inntil gylne og brunet. Krydre med pepper*. Tilsett hvitløk, løk og kjøttdeig og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett tomatpuré og Mammas favoritt krydderblanding i stekepannen. La simre i 1 min.
Tilsett orzo, kyllingbuljong og pastavann* i stekepannen under omrøring. La simre i 1 min. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper*. Rør inn spinat til den mykner.
Anrett orzo med spinat og sopp på tallerkener. Topp med revet hardost og basilikum. TIPS: Dryss med litt chiliflak, hvis du liker sterk mat.