I dag kan vi friste med en nydelig thailandsk svinewok! Vi steker svinekjøtt, brokkoli og gulrot til perfeksjon, før det blandes med kokosmelk, grønnsaksbuljong og limesaft. Vi serverer woken med aromatisk sitrongressris, og topper alt med fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitrongress
150 g
Jasminris
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
2 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
200 ml
Kokosmelk
4 g
Kyllingbuljong
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] forsiktig med en tresleiv. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* og kok opp [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er myk og vannet absorbert.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk koriander. Skjær lime i båter.
Skjær svinekjøtt i 1 cm strimler på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Overfør til en skål.
Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann* i stekepannen. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min.
Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, soyasaus og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la putre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett svinekjøtt og rør godt. Fjern sitrongresset fra risen.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinewok. Pynt med koriander og press en skvett limesaft over. Strø over en klype chiliflak om du liker litt sterk mat.