Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
½ stk
Purre
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Pastinakk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
1 g
Tørket timian
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Melk (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp lettsaltet* vann* i en mellomstor kjele. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel pastinakk utover et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med timian, en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 20 min, eller inntil møre.
Tilsett poteter i kjelen med kokende vann og kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på. Tilsett eventuelt en klatt smør* for ekstra kremet mos. Press eller finhakk hvitløk. Del purre på langst og skjær deretter i 1 cm skiver i bredden. Skjær tomat i 1 cm terninger.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek purre i 4 min, inntil myknet. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong og vann* [1/2 dl| 1 dl] i stekepannen.
Krydre fisken med salt* [¼ ts | ½ ts] og pepper*. Tilsett fisk og tomat i stekepannen og la simre på middels lav varme i 4-6 min. Snu fisken og la simre i ytterligere 4-6 min, og legg deretter fisken forsiktig på en tallerken. Varm opp sausen til den tykner, tilsett spinat og rør forsiktig sammen så spinaten beholder litt tekstur. TIPS: Fisken kan smuldre litt i pannen, det er helt ok.
Anrett potetmos, bakt pastinakk og saus på tallerkener. Topp med fisk.