Gøzleme er en tyrkisk rett som består av fylte tortillabrød. Vi lar oss inspirere, og fyller våre tortillabrød med harissakrydret kjøttdeig og smuldret salatost. Retten serveres med en frisk salat med mynte, agurk og yoghurt, i tillegg til en tomatsalat med rødløk som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
1 stk
Sitron
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
50 g
Gresk ost
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
1 pose
Mynte
1 stk
Tomat
¼ ts
Salt til dressing
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
Finhakk løk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, løk, Harissa krydderblanding, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en kype pepper i stekepannen.
Stek i 4-5 min, til kjøttdeig er brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Smuldre salatost [1/2 stk, 2P]. Ta ferdigstekt kjøttdeig av varmen.
Vend spinat i stekepannen, til den mykner.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], rødløk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Legg kjøttdeig i midten av tortillabrød, med en 3 cm bred kant rundt. Topp med salatost, og krydre med en klype pepper. Brett inn kantene, slik at du får en firkantet wrap.
Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i den på middels høy varme.
Legg wraps i stekepannen og press dem flate med en stekespade. Stek i 1-2 min på hver side, til gylne.
Skjær ferdigstekte wraps i to.
I mellomtiden, finhakk mynte. Skjær agurk i tynne skiver.
Bland mynte, agurk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett wraps, agurksalat og tomatsalat på tallerkener.