Tyrkisk kjøttdeig-gøzleme og fetaost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kjøttdeig-gøzleme og fetaost

Tyrkisk kjøttdeig-gøzleme og fetaost

med mynte-, agurk- og yoghurtsalat

Gøzleme er en tyrkisk rett som består av fylte tortillabrød. Vi lar oss inspirere, og fyller våre tortillabrød med harissakrydret kjøttdeig og smuldret salatost. Retten serveres med en frisk salat med mynte, agurk og yoghurt, i tillegg til en tomatsalat med rødløk som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

1 stk

Sitron

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

50 g

Gresk ost

(Inneholder Melk)

1 stk

Løk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

1 pose

Mynte

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til dressing

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2828 kj
Fett37.7 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater43.9 g
Sukker8.5 g
Protein33.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Stek kjøttdeig
1

Finhakk løk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig, løk, Harissa krydderblanding, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en kype pepper i stekepannen.

Stek i 4-5 min, til kjøttdeig er brunet. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Smuldre salatost [1/2 stk, 2P]. Ta ferdigstekt kjøttdeig av varmen.

Vend spinat i stekepannen, til den mykner.

Bland tomatsalat
3

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. 

Grovhakk tomat.

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], rødløk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Fyll wraps
4

Legg kjøttdeig i midten av tortillabrød, med en 3 cm bred kant rundt. Topp med salatost, og krydre med en klype pepper. Brett inn kantene, slik at du får en firkantet wrap.

Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i den på middels høy varme.

Legg wraps i stekepannen og press dem flate med en stekespade. Stek i 1-2 min på hver side, til gylne.

Skjær ferdigstekte wraps i to.

Lag agurksalat
5

I mellomtiden, finhakk mynte. Skjær agurk i tynne skiver.

Bland mynte, agurk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett wraps, agurksalat og tomatsalat på tallerkener.