Kveldens kulinariske reise går til Tyrkia! I dag kan vi friste med tyrkiske kjøttboller i en krydret sitronsaus laget med røkt paprikapulver og chili. Kjøttbollene anrettes på en kremete perlecouscous med yoghurt og hvitløk, og serveres med en frisk fennikelsalat med spinat og dill på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
4 g
Røkt paprikapulver
1 g
Chiliflak
4 g
Panamat
1 pose
Dill
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Fennikel
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
¾ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
2 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele.
Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
I mellomtiden, skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland fennikel og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål, og sett til side.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i en ny stor skål.
Form kjøttboller [4 pr. person], og legg på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].
Grovhakk dill.
Skyll spinat.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.
Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, til velduftende. Vend kjøttboller inn i sausen.
Vend inn spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og dill i skålen med fennikel rett før servering.
Bland inn yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvitløk i perlecouscous.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett perlecouscous og fennikelsalat i dype tallerkener.
Topp med kjøttboller, og drypp over resterende saus.