Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pakke
Kikerter
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomat
4 g
Grønnsaksbuljong
200 g
Halloumi
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
etter behov
Sukker (steg 3)
4 dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær paprika og tomat i 3 cm store biter. Skyll kikerter i en sil under kaldt vann*. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med panamat, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i ca. 5 min. Krydre med en klype sukker* og salt*.
Skjær halloumi i 2-3 tynne skiver per pers. Varm opp en stor skvett olivenolje* i den samme stekepannen på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyldenbrune.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.* Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk persille. Bland hvitløk, persille, rømme [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper* i en skål. Bland kikerter, paprika, tomat og spinat i kjelen med bulgur. Krydre med salt* og pepper*.
Fordel kikertsalat med halloumi og løk i dype tallerkener. Drypp over persilledressing.