topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm halloumisalat

Varm halloumisalat

med sprø kikerter og persilledressing

Får vi friste med en spennende salat proppet full av gode smaker? Vi ovnsbaker krydrede kikerter, tomat og paprika. Samtidig koker vi bulgur i buljong, så den får en herlig smak. Bulguren toppes med gyllen og sprø pannestekt halloumi, stekt rødløk og en forfriskende persilledressing.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

60 g

Spinat

1 pose

Bladpersille

½ stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3540 kj
Fett44.2 g
Mettet fett24.1 g
Karbohydrater56.7 g
Sukker15.1 g
Protein44.5 g
Natrium569 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær paprika og tomat i 2 cm store biter.

Hell av væske og skyll kikerter.

Legg tomat, paprika og kikerter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Panamat, salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.

Kok bulgur
2

Kok opp en mellomstor kjele med vann [2 1/2 dl | 4 1/2 dl].

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Stek rødløk
3

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt i 5-6 min, eller til løk mykner. Sett til side i en skål.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i tynne skiver (2 per person).

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.

Bland sammen
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Skyll spinat.

Bland hvitløk, persille, rømme, salt og pepper i en liten skål.

Vend ovnsbakte grønnsaker og spinat i kjelen med ferdigkokt bulgur. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett bulgursalat og halloumi i skåler.

Garner med stekt løk og persilledressing.