Får vi friste med en spennende salat proppet full av gode smaker? Vi ovnsbaker krydrede kikerter, tomat og paprika. Samtidig koker vi bulgur i buljong, så den får en herlig smak. Bulguren toppes med gyllen og sprø pannestekt halloumi, stekt rødløk og en forfriskende persilledressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pakke
Kikerter
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
60 g
Spinat
1 pose
Bladpersille
½ stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær paprika og tomat i 2 cm store biter.
Hell av væske og skyll kikerter.
Legg tomat, paprika og kikerter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Panamat, salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
Kok opp en mellomstor kjele med vann [2 1/2 dl | 4 1/2 dl].
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt i 5-6 min, eller til løk mykner. Sett til side i en skål.
Skjær halloumi i tynne skiver (2 per person).
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Skyll spinat.
Bland hvitløk, persille, rømme, salt og pepper i en liten skål.
Vend ovnsbakte grønnsaker og spinat i kjelen med ferdigkokt bulgur. Smak til med salt og pepper.
Anrett bulgursalat og halloumi i skåler.
Garner med stekt løk og persilledressing.