Får vi friste med en spennende salat proppet full av gode smaker? Vi ovnsbaker krydrede kikerter, tomat og paprika. Samtidig koker vi bulgur i buljong, så den får en herlig smak. Bulguren toppes med gyllen og sprø pannestekt halloumi, stekt rødløk og en forfriskende persilledressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
½ stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
4 g
Panamat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
60 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til grønnsaker
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
½ ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær paprika og tomat i 2 cm store biter.
Hell av væske og skyll kikerter.
Legg tomat, paprika og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Panamat, salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt.
Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, sukker og salt i 5-6 min, eller til løk mykner. Sett til side i en skål.
Skjær halloumi i tynne skiver (2 per person).
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Bland hvitløk, persille, rømme, salt og pepper i en liten skål.
Vend ovnsbakte grønnsaker i kjelen med ferdigkokt bulgur. Smak til med salt og pepper.
Anrett bulgursalat og halloumi i skåler.
Garner med stekt løk og persilledressing.