Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødbete
1 stk
Polkabete, chioggia
1 stk
Gulrot
100 g
Trefarget quinoa
1 pakke
Gresskarkjerner
1 pose
Bladpersille
300 g
Kyllingbryst
½ stk
Sitron
25 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rødbete og gulrot på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre.
Kok opp vann* [5 dl | 10 dl] i en kjele. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i størrelse. Ta kjelen av komfyren, sil quinoa for å fjerne væske og hell quinoa tilbake i kjelen. Sett til side med lokk.
Varm opp en stor tørr stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller inntil brunet. Overfør kylling til stekebrettet når rotgrønnsakene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min eller inntil gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille (spar noen blader til pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Bland sennet, olivenolje* [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en annen liten skål.
Bland ferdig quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarfrø og ferdigbakte rotgrønnsaker. Krydre med salt* og pepper*.
Skjær kylling i 2 cm skiver. Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp med sitronyoghurt. Pynt med persilleblad. Serveres med resterende sitronbåter ved siden av.