Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi lage mye godt! Vi starter med å ovnsbake gulrot og røbeter, som får selskap av brunet kylling. Vi serverer kylling og grønnsaker med en fantastisk quinoasalat med sennep, spinat og gresskarkjerner, og blander en kremet sitronyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødbete
1 stk
Polkabete, chioggia
1 stk
Gulrot
100 g
Trefarget quinoa
1 pose
Bladpersille
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
½ stk
Sitron
25 g
Honning
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
20 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet ) og polkabete i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter. Plasser rødbete, polkabete og gulrot på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, til møre.
Kok opp en kjele med vann* [5 dl | 10 dl]. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til quinoa er doblet i størrelse. Ta kjelen av varmen. Sil av vannet og la quinoa hvile i kjelen under lokk.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk persille (spar noen bladertil pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Bland sennep, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en ny skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland ferdigkokt quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarkjerner og ferdigbakte rotfrukter. Krydre med en klype salt* og pepper*. Skjær kylling i 2 cm skiver.
Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp over sitronyoghurt. Pynt med resterende persilleblader. Server resterende sitronbåter på siden.