Ytrefilet av svin med kremet saus og pilaf av villris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
150 g
Basmati villris
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter. Finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 1-2 min.
Skru opp til høy varme, tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts]. Sett på lokk. Senk til lav varme og la småkoke i 15 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Krydre kjøtt på alle sider med en klype salt og halvparten av Hvitløksflørt.
Brun kjøtt i 2 min på hver side. Vend regelmessig.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 12-15 min.
Pakk kjøtt inn i folie, og la hvile frem til servering.
Grovhakk mandler.
Grovhakk dill.
Når kjøttet har 4 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet. Rist i ovnen i 2-3 min.
Varm opp stekepannen brukt til kjøtt til middels lav varme (ikke vask pannen).
Tilsett creme fraiche [½ pakke, 2P], resterende Hvitløksflørt, halvparten av dillen, vann [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Varm opp i ca. 1 min, til tyknet. Sett til side.
Rør opp risen med en gaffel. Rør inn tranebær og ristede mandler.
Skjær svinekjøtt i tynne skiver.
Rør inn kraft fra kjøttet i sausen.
Anrett svinekjøtt og villris på tallerkener.
Hell kremet saus over kjøttet.
Topp alt med resterende dill.