Ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med kremet saus og pilaf av villris

Ytrefilet av svin med kremet saus og pilaf av villris.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

150 g

Basmati villris

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier748 kcal
Energi (kj)3128 kj
Fett27.81 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater75.95 g
Sukker14.4 g
Protein47.12 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter. Finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 1-2 min.

Skru opp til høy varme, tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts]. Sett på lokk. Senk til lav varme og la småkoke i 15 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

Stek kjøtt
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Krydre kjøtt på alle sider med en klype salt og halvparten av Hvitløksflørt.

Brun kjøtt i 2 min på hver side. Vend regelmessig.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 12-15 min.

Pakk kjøtt inn i folie, og la hvile frem til servering.

Rist mandler
3

Grovhakk mandler.

Grovhakk dill.

Når kjøttet har 4 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet. Rist i ovnen i 2-3 min.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen brukt til kjøtt til middels lav varme (ikke vask pannen).

Tilsett creme fraiche [½ pakke, 2P], resterende Hvitløksflørt, halvparten av dillen, vann [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Varm opp i ca. 1 min, til tyknet. Sett til side.

Bland sammen
5

Rør opp risen med en gaffel. Rør inn tranebær og ristede mandler.

Skjær svinekjøtt i tynne skiver.

Rør inn kraft fra kjøttet i sausen.

Server
6

Anrett svinekjøtt og villris på tallerkener. 

Hell kremet saus over kjøttet. 

Topp alt med resterende dill.