I kveld steker vi kylling krydret med den spennende krydderblandingen Za'atar, som gir en herlig smak. Nydelig tilbehør er luftig ris, hvitløksbakte gulrøtter og rødbeter, syrlig sitronyoghurt og ferskt granateple og mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ stk
Granateple
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Kyllingbuljong
½ stk
Sitron
1 pose
Mynte
4 g
Hvitløksflørt
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær gulrot (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med za'atar [1/2 pose, 2P].
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Rull granateple hardt mot kjøkkenbenken.
Skjær granateple i to.
Senk granateple [1/2 stk, 2P] ned i en stor skål med vann. Plukk løs frøene med fingrene. Fjern det hvite og hell ut vannet.
TIPS: Skrell granateple under vann så slipper du at alt blir rosa.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett ris, grønnsaker og kylling i dype tallerkener.
Drypp over litt sitronyoghurt.
Topp med et dryss granateplekjerner og mynteblader.