Klar for en BBQ-aften med massevis av deilige ovnsbakte ingredienser? Med denne nye, middelhavsinspirerte oppskriften kan vi by på ovnsbakt BBQ-kylling, couscous med gulrot, rødløk, spinat og persille, kryddergratinert ovnsbakt tomat og en spennende chiliyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Chiliflak
2 stk
Tomat
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær tomat i to.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Overfør gulrot og løk til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre godt med salt og pepper.
Legg tomat (skjært side opp) på den andre siden. Krydre med en klype salt.
Bak i 15-20 min, eller til møre.
I mellomtiden, bland panko [1/2 pose, 2P], Mamas Favoritt [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når grønnsakene har 5 min igjen, fordel pankomix over tomat.
I mellomtiden, krydre BBQ-kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rosa i midten.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett couscous og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør opp med en gaffel.
I mellomtiden, grovhakk persille.
Skyll spinat.
Bland yoghurt, chiliflak [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når grønnsakene er ferdig, bland gulrot, løk, spinat og persille sammen med couscousen.
Skjær kylling i tynne skiver.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett couscous, kylling og gratinert tomat på tallerkener.
Server med en klatt chiliyoghurt.