Karbonader er en deilig middagsrett som er rask og enkel å lage. Som herlig tilbehør skal vi servere dillpoteter med smør, en frisk og saftig eplesalat med gulrot og spinat og en kremet persillesaus med rikelig fløte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Dill
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Hvitløksflørt
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vann.
Finhakk dill.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss], dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Sett på lokk og sett til side.
Ha panko i en dyp tallerken.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, Hvitløksflørt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til karbonader (1 per person). Vend deretter i panko.
Overfør til en tallerken.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skyll spinat.
Bland eple, gulrot, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek karbonader i 4-5 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
VIKTIG: Karbonadene er ferdigstekte når de er uten antydning av rødt på innsiden.
I mellomtiden, finhakk persille.
Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper og persille. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Anrett karbonade, dillpoteter, eplesalat og persillesaus på tallerkener.