Karbonader og persillesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karbonader og persillesaus

Karbonader og persillesaus

med dillpoteter og eplesalat

Karbonader er en deilig middagsrett som er rask og enkel å lage. Som herlig tilbehør skal vi servere dillpoteter med smør, en frisk og saftig eplesalat med gulrot og spinat og en kremet persillesaus med rikelig fløte.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Dill

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Hvitløksflørt

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier991 kcal
Energi (kj)4147 kj
Fett59.9 g
Mettet fett23.8 g
Karbohydrater78.4 g
Sukker16.1 g
Protein34.6 g
Natrium527.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.

Kok i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vann.

Finhakk dill.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Sett på lokk og sett til side. 

Lag karbonader
2

Ha panko i en dyp tallerken.

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, Hvitløksflørt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Fukt hendene og form farsen til karbonader (1 per person). Vend deretter i panko.

Overfør til en tallerken.

Lag salat
3

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skyll spinat.

Bland eple, gulrot, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Stek karbonader
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek karbonader i 4-5 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

VIKTIG: Karbonadene er ferdigstekte når de er uten antydning av rødt på innsiden.

Lag saus
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper og persille. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Server
6

Anrett karbonade, dillpoteter, eplesalat og persillesaus på tallerkener.