"Korma" er en mild indisk gryterett med kjøtt og grønnsaker og masse gode krydder. Vår versjon inneholder svinekjøtt, løk, spinat, tomat, karri, krydder og kokosmelk. Vi serverer vår kremete korma med basmatiris, og topper alt med fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
125 ml
Kokosmelk
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
1 stk
Løk
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk tomat.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt, løk, Mild Mahal og Curry-on i 3-4 min, eller til løken er myk.
Tilsett hvitløk og tomat, og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en skvett limesaft. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min, eller til sausen har tyknet og svinekjøttet er gjennomstekt.
Bland spinat inn i sausen til den faller sammen.
Plukk korianderblader.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, svinekjøtt og saus i dype tallerkener.
Pynt med korianderblader og server resterende limebåter på siden.
TIPS: Liker du ikke koriander, redusér eller fjern mengden.