Dette er en smakfull og enkel rett som er ferdig på null komma niks. Vi skal lage en nydelig svinekjøttgryte som får en ekstra god smak av soyasaus og røkt paprikapulver, samt en kremet saus av fløte og tomater. Vi serverer gryta med luftige ris og fersk spinat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Løk
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Basmatiris
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt og løk i 2-3 min, til løken er blank.
Tilsett soyasaus og røkt paprikapulver, og stek i ytterligere 1 min, til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett tomat og stek i ytterligere 1-2 min.
Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kyllingbuljong. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarm. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen blir for tykk.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med spinat og svinekjøtt med saus.