Lynstekt svinekam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lynstekt svinekam

Lynstekt svinekam

med ovnsbakte rotfrukter og kremet pestodressing

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Squash

10 g

Sesamfrø

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Kremet pestodressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier656 kcal
Energi (kj)2743 kj
Fett19.46 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater73.04 g
Sukker20.7 g
Protein47.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær løk i 2 cm båter. Skjær rotgrønnsaker og poteter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje* og krydre med Hvitløksflørt, en god klype salt* og pepper*. Bland sammen. Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. 

Krydre kjøtt
2

Bland kjøtt, Jorden rundt, en klype salt* og pepper* sammen i en bolle. 

Forbered grønnsaker
3

Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tykke halve skiver. Når det gjenstår 15 min av tiden til rotgrønnsakene i ovnen, tilsett squash til samme stekebrett. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Tilsett sesamfrø og rist i 3-4 min, eller inntil gylne. Sett til side i en skål. 

Stek kjøtt
4

Når grønnsakene har 5 min igjen av tiden i ovnen, varm en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt og stek i 1-2 min på hver side, eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. TIPS: Hvis kjøttet blir ferdig før grønnsakene, så pakk det inn i sølvpapir og la hvile frem til servering. 

Tilsett spinat
5

Strø spinat over stekebrettet med ovnsbakte grønnsaker og bland sammen. Skjær svinekam i tynne skiver. 

Servér
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekam. Tilsett en klatt med kremet pestodressing ovenpå kjøttet og pynt med sesamfrø.