Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
100 g
Gresk salatost
1 stk
Agurk
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 2)
Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2, 2P] i tynne skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter.
Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og kyllingbuljong i en mellomstor kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør rundt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil alt vanner har absorbert.
Skjær kjøtt i 3 cm strimler. Bland kjøtt, Middelhavsdrøm, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøtt i 3-4 min, eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk, en smule olivenolje* og en klype pepper* i en stor bolle. Smuldre gresk salatost i bollen og bland sammen. Bland basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* 1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Bruk en gaffel til å røre rundt i kjelen med ferdig couscous. Tilsett couscous i bollen med tomat, agurk og rødløk. Tilsett sitronskall, en klype salt* og pepper* og bland med basilikumsdressing.
Anrett couscoussalat i skåler og topp med svinekjøtt. Drypp med yoghurt og pynt med resterende basilikum.