Middelhavsinspirert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert svinekjøtt

Middelhavsinspirert svinekjøtt

med gresk salat & couscous

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

1 stk

Agurk

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier534 kcal
Energi (kj)2235 kj
Fett15 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater45.92 g
Sukker9 g
Protein46.53 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2, 2P] i tynne skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. 


Kok couscous
2

Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og kyllingbuljong i en mellomstor kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør rundt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil alt vanner har absorbert. 


Stek kjøtt
3

Skjær kjøtt i 3 cm strimler. Bland kjøtt, Middelhavsdrøm, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøtt i 3-4 min, eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.


Lag gresk salat
4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk, en smule olivenolje* og en klype pepper* i en stor bolle. Smuldre gresk salatost i bollen og bland sammen. Bland basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* 1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. 


Tilsett couscous
5

Bruk en gaffel til å røre rundt i kjelen med ferdig couscous. Tilsett couscous i bollen med tomat, agurk og rødløk. Tilsett sitronskall, en klype salt* og pepper* og bland med basilikumsdressing. 


Servér
6

Anrett couscoussalat i skåler og topp med svinekjøtt. Drypp med yoghurt og pynt med resterende basilikum.