Middelhavsinspirert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert svinekjøtt

Middelhavsinspirert svinekjøtt

med gresk salat og buljongkokt couscous

I dag skal vi steke svinekjøtt med vår nydelige krydderblanding med det like så nydelige navnet, Middelhavsdrøm. Tilbehøret i dag er en sprø couscoussalat med tomat, agurk, rødløk og smuldret salatost. Vi lager også en basilikumdressing med sitron. Alt toppes med fersk basilikum.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

100 g

Fullkornscouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier796 kcal
Energi (kj)3329 kj
Fett41.9 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater46 g
Sukker10.9 g
Protein54.6 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk tomat og agurk.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær sitron i båter.

Kok couscous
2

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss], og rør godt. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til alt vannet er absorbert.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Bland Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål. Bland inn svinekjøtt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min, eller til gjennomstekt.

Lag gresk salat
4

Finhakk basilikum.

Bland tomat, agurk, rødløk, en skvett olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype pepper i en stor skål. Smuldre gresk salatost i skålen og bland godt.

Bland basilikum (spar litt til pynt), olivenolje [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett couscous
5

Bland couscous og basilikumdressing i skålen med gresk salat. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt.

Drypp over litt yoghurt og pynt med resterende basilikum.

Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.