I dag skal vi steke svinekjøtt med vår nydelige krydderblanding med det like så nydelige navnet, Middelhavsdrøm. Tilbehøret i dag er en sprø couscoussalat med tomat, agurk, rødløk og smuldret salatost. Vi lager også en basilikumdressing med sitron. Alt toppes med fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
100 g
Fullkornscouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Finhakk tomat og agurk.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skjær sitron i båter.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss], og rør godt. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til alt vannet er absorbert.
Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Bland Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål. Bland inn svinekjøtt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
Finhakk basilikum.
Bland tomat, agurk, rødløk, en skvett olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype pepper i en stor skål. Smuldre gresk salatost i skålen og bland godt.
Bland basilikum (spar litt til pynt), olivenolje [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland couscous og basilikumdressing i skålen med gresk salat. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt.
Drypp over litt yoghurt og pynt med resterende basilikum.
Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.