Dagens pastarett blir garantert en ny favoritt. Vi steker kjøttboller, gulrot og løk, og lar det hele putre i en kremet saus laget med rødvin, matfløte og Worcestersaus. Tilsett pasta og topp det hele med frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
4 g
Hvitløksflørt
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
4 g
Kyllingbuljong
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Riv løk og gulrot (uskrelt).
Bland kjøttdeig, Hvitløksdrøm, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (5 per person).
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 5-6 min, vend underveis. Tilsett løk og gulrot, og stek videre i 5 min, eller til kjøttboller er gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Tilsett rødvinssaus, matfløte [1/2 pakke, 2P], Worchestersaus, kyllingbuljong og pastavann. La putre på middels varme i 3-4 min.
Skyll spinat.
Grovhakk persille.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen blir for tørr.
Tilsett spinat, pasta, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper, og bland sammen.
Anrett pasta i dype tallerkener og dryss over med persille.